Gentofte skal være fri fra tyveri

Del:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Gentofte skal være fri fra tyveri

Gentofte kommune er blandt toppen af  kommuner med flest indbrud, med et niveau som ligger tre gange over landsgennemsnittet. 

Tiden for et indbrud er i gennemsnit 5 minutter, og i Gentofte tager det ca. 10 minutter for politiet, at komme til gerningsstedet. Og når kun 5 procent af alle indbrud bliver opklaret, ja så er det jo et tagselvsbord for forbrydere.

Nordsjællands politi mener, ikke at de har ressourcerne til at løse opgaven og holde Gentoftes borgere trygge og fri fra indbrud. Vi må derfor hjælpe politiet med et kommunalt vagtværn. Så jeg vil arbejde videre på, at vi får et lokalt vagtværn: vagter som kan rykke ud til den forurettede borger og droner, der kan flyve direkte til gerningsstedet. Det vil have en forebyggende og direkte effekt, da tiltaget vil bidrage til at flere indbrud bliver opklaret gennem droner med videoovervågning.

Man kunne jo tænke ud af boksen og uddanne brandvæsenet til at varetage opgaven, som vagtværn. Vi er nemlig så heldige i Gentofte, at have beredskab øst på brandstation Gentofte. De kunne varetage denne opgave. Jeg ved at brandvæsenet i USA, også er uddannede paramedicinere, så det er muligt at kombinere flere kompetencer i det samme arbejde, det øger effektiviteten og velfærden.

Men vigtigst, så øger det sikkerheden.

Del:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print